Bel me terug
Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter, en wij bellen u terug.

HWA/Riolering

Berekening Hemelwater

Het berekenen van een hemelwaterafvoersystemen wordt door ons uitgevoerd geheel overeenkomstig de geldende normen die door het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) worden aangewezen. (NEN 3215 en NTR3216). Of het nu gaat om een traditioneel systeem volgens het principe van "overlaatstroming" of om een volvullingssysteem (ook wel UV-systeem genoemd), wij zijn met onze software in staat alle situaties te dimensioneren. Ook kunnen wij een bestaand ontwerp toetsen aan de hand van de huidige normen. Tijdens het ontwerpproces worden in nauw overleg de leidingtrace’s bepaald, waarna het leidingstelsel kan worden gedimensioneerd. Bij uitstek een klus waar uiterste zorgvuldigheid geboden is, zodat een gedegen ontwerp wordt gerealiseerd.

Berekening Binnenriolering

In de praktijk blijken er veel problemen te zijn bij de binnenriolering van vuil water van zowel oudere als nieuwbouwwoningen. Veelal wordt het ontwerp en de aanleg van binnenriolering onderschat. Op het eerste gezicht lijkt het misschien eenvoudig: zorg dat afvalwater afgevoerd wordt, klinkt simpel, maar niets is minder waar. Qua ontwerp is dit één van de meest complexe onderdelen binnen de installatietechniek. Zo heeft de positie en het verloop van de leidingen naar de radiatoren nauwelijks invloed op het ontwerp van de cv-installatie (er kan naderhand ingeregeld worden). Een sanitair toestel (wc, wastafel e.d.) daarentegen dient zódanig te worden gepositioneerd en aangesloten, dat er geen problemen ontstaan. Voorbeelden zijn stank, gepruttel, klepperende en borrelende doucheputjes, terugstromend vuil, water wat omhoog komt, zwanenhalzen die leeggezogen worden, verstoppingen etc. Deze voorwaarden aan positionering dienen eerst in een ontwerp te worden gevat, voordat we met de benodigde berekeningen (dimensioneringen) kunnen beginnen. Met onze geavanceerde software zijn wij in staat een nieuw rioleringssysteem te dimensioneren, geheel overeenkomstig aan de geldende normen en voorschriften. Ook kunnen wij een bestaand ontwerp toetsen aan de hand van de huidige normen.

  • Ontwerp
    Tijdens het ontwerpproces wordt het leidingstelsel door ons berekend. Door kennis en ervaring van de ontwerper en software afgestemd op de NEN- en NTR normen, wordt het leidingtraject bepaald. Bij uitstek een klus waar uiterste zorgvuldigheid geboden is en waar Van Duin Installatiemanagement een toegevoegde waarde kan bieden.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via 0226-450025 of vul het offertefomulier in voor een vrijblijvende prijsopgave.