Bel me terug
Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter, en wij bellen u terug.

Warmteverlies

Een nauwkeurige warmteverliesberekening vormt de basis voor een goed ontwerp van de verwarmingsinstallatie. Het benodigde verwarmingsvermogen kan hiermee zeer nauwkeurig worden bepaald. Te weinig capaciteit van de installatie leidt tot koude klachten in winterse omstandigheden. Echter, een installatie met overcapaciteit leidt tot onnodig hoge aanschaf- en gebruikskosten.

Ook bij duurzame toepassingen als warmtepomptechniek, wordt een nauwkeurige bepaling van het warmteverlies steeds belangrijker. Het is dus zeker de moeite waard om deze berekening door ons uit te laten voeren. Wij beschikken over de meest geavanceerde software om het warmteverlies tot in detail te kunnen berekenen voor utiliteitsgebouwen, industriegebouwen en woningbouw. U ziet op deze pagina ook welke gegevens u dient aan te leveren, indien u een offerte wilt ontvangen voor een warmteverliesberekening.

Voor meer inhoudelijke informatie over een warmteverliesberekening, verwijzen wij u door naar deze pagina (o.a. uitgangspunten en het verschil tussen een warmteverliesberekening en transmissieberekening)