Bel me terug
Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter, en wij bellen u terug.

Rc-waarde

De Rc waarde van een gebouw staat voor de thermische weerstand van een constructiedeel. Dit wordt ook wel de warmteweerstand van de thermische schil genoemd. Deze waarde is een verplicht onderdeel uit het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) en dient aan de minimale voorwaarden van dit besluit te voldoen.

Met de Rc-waarde wordt de isolatiewaarde van de schilconstructie aangeduid. Hoe hoger het getal hoe beter de constructie geïsoleerd is. Met onze speciale software kunnen wij voor u de RC-waarde berekenen overeenkomstig de bepalingsmethode NTA-8800. Dit kan tevens voor samengestelde constructies (bijvoorbeeld systeemwand met isolatie tussen balken) en voor constructies met punt koudebruggen (bijvoorbeeld spouwankers), onafhankelijk van het aantal te berekenen secties.

De uitkomst van de berekening wordt door ons geleverd met een uitgebreide rapportage en onderbouwing van de uitslag.

Bij ramen, deuren en panelen wordt de isolatiegraad doorgaans aangeduid met U-waarde. Dit is de omgekeerde RC-waarde, waarbij tevens rekening wordt gehouden met invloeden van bij deze constructie behorende thermische bruggen (bijvoorbeeld de aansluiting tussen raam en kozijn). Zie U-waarde berekening voor meer informatie.

Heeft u een RC-berekening nodig? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan of bel voor meer informatie naar: 0226-450025