Bel me terug
Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter, en wij bellen u terug.

Koudebrug

Een koudebrug ontstaat meestal door slechte (plaatselijke) thermische isolatie en verlaagt de isolatiewaarde van gebouwen. Koudebruggen vergroten de kans op ongewenste condensatie aan de binnenzijde van een constructie wat resulteert in vocht- en schimmelproblemen. Een goede reden dus om deze koudebruggen te laten onderzoeken en aan de hand van het advies wat hier uit komt actie te ondernemen. Van Duin Installatiemanagement helpt u hier graag bij. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Dat kan via het formulier op deze pagina of via onderstaande knop!

Offerte aanvragen 

 

Koudbrugberekening nieuwbouw of bestaande bouw

Van Duin Installatiemanagement biedt koudebrugberekeningen voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw. 

Nieuwbouw

Om in nieuwbouwsituaties vooraf te kunnen beoordelen of er problemen te verwachten zijn, kan een koudebrugberekening het nodige inzicht verschaffen. Wij beschikken over 2-dimensionale thermische berekeningssoftware waarmee wij nauwkeurige berekeningen kunnen maken. Hierbij bepalen wij ook de oppervlaktetemperatuurfactor (f-factor) overeenkomstig NEN 2778. Deze f-factor is bedoeld ter voorkoming van condensatie (schimmelvorming) aan het oppervlak van een constructie, aan de binnenzijde van een gebouw. Hoe hoger de factor, des te beter is de thermische kwaliteit van de constructie.

Offerte aanvragen koudebrugberekening nieuwbouw 

Bestaande bouw

Bij bestaande gebouwen en woningen komen regelmatig koudebrugproblemen voor, zoals vocht- en schimmelplekken aan de muur of hinderlijke kouval aan de gevelzone. Als wij betrokken zijn bij een klachtenonderzoek waarbij deze problemen voorkomen, maken wij daarom gebruik van een thermografische camera waarmee door middel van infraroodopnamen de koudebruggen zichtbaar kunnen worden gemaakt. Als de constructieopbouw bekend is, kunnen wij door middel van een koudebrugberekening bepalen of er maatregelen noodzakelijk zijn en/of de gevolgen van eventuele maatregelen doorrekenen.

Offerte aanvragen koudebrugberekening bestaande bouw

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wilt u ook een koudebrugberekening door ons laten maken? Neem hiervoor contact op met ons bedrijf. Telefonisch zijn wij te bereiken via het telefoonnummer 0226-450025. Daarnaast is het ook mogelijk om online het offerteformulier in te vullen of via het formulier op deze pagina. Wanneer wij uw bericht hebben ontvangen zullen wij u zo snel mogelijk van een reactie voorzien.  

Offerte aanvragen