Bel me terug
Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter, en wij bellen u terug.

Koudebrug

Een koudebrug ontstaat meestal door slechte (plaatselijke) thermische isolatie en verlaagt de isolatiewaarde van gebouwen. Koudebruggen vergroten de kans op ongewenste condensatie aan de binnenzijde van een constructie.

  • Nieuwbouw
    Om in nieuwbouwsituaties vooraf te kunnen beoordelen of er problemen te verwachten zijn, kan een koudebrugberekening het nodige inzicht verschaffen. Wij beschikken over 2-dimensionale thermische berekeningssoftware waarmee wij nauwkeurige berekeningen kunnen maken. Hierbij bepalen wij ook de oppervlaktetemperatuurfactor (f-factor) overeenkomstig NEN 2778. Deze f-factor is bedoeld ter voorkoming van condensatie (schimmelvorming) aan het oppervlak van een constructie, aan de binnenzijde van een gebouw. Hoe hoger de factor, des te beter is de thermische kwaliteit van de constructie.
  • Bestaande bouw
    Bij bestaande gebouwen en woningen komen regelmatig koudebrugproblemen voor, zoals vocht- en schimmelplekken aan de muur of hinderlijke kouval aan de gevelzone. Als wij betrokken zijn bij een klachtenonderzoek waarbij deze problemen voorkomen, maken wij daarom gebruik van een thermografische camera waarmee door middel van infraroodopnamen de koudebruggen zichtbaar kunnen worden gemaakt. Als de constructieopbouw bekend is, kunnen wij door middel van een koudebrugberekening bepalen of er maatregelen noodzakelijk zijn en/of de gevolgen van eventuele maatregelen doorrekenen.