Bel me terug
Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter, en wij bellen u terug.

Tekenen 2D/3D/Bestek

Installatietekening

Wij zijn in staat om ontwerpen te maken voor alle werktuigbouwkundige installaties (bijvoorbeeld verwarming, luchtbehandeling, en sanitaire installaties). Dit verschilt van eenvoudige tot zeer complexe situaties. De ontwerpfase, waarin wij berekeningen maken voor ons tekenwerk, is bij ons zeer belangrijk, omdat dit het uiteindelijke succes van een installatie heel bepalend maakt. Deze fase in een bouwproces wordt vaak onderschat.

Duidelijke bestektekeningen en installatietechniek

In de bestekfase maken wij met duidelijke bestektekeningen. In de uitvoeringsfase zorgen wij voor duidelijke werktekeningen, (eventueel) aangevuld met principeschema's, detailleringen, scheve projecties, materiaalstaten en 3D-aanzichten. Vooral als wij te maken hebben met ingewikkelde ontwerpen en installatietekeningen, tekenen wij in 3D. De grote kracht van 3D-tekenen zit in het feit dat er altijd een realistisch beeld is van de nieuwe situatie. U loopt op een virtuele, maar realistische wijze door een ruimte heen. Een installatietekening brengt veel voordelen met zich mee. U ziet bijvoorbeeld op welke hoogte de leidingen door een ruimte gaan en of er geen leidingen tegen elkaar komen. Iets wat vaak niet te zien is op een platte installatietekening.

Voorbeelden van ons tekenwerk

Naast onze huidige projecten, zijn dit een aantal voorbeelden van ons tekenwerk:

  • Bestektekeningen waarop de in het bestek omschreven installaties, globaal, maar duidelijk zijn weergegeven
  • Detailleringen, aanzichten en doorsneden van technische ruimten en schachten
  • Plattegronden met toestellen, leidingwerk, kanalen en appendages
  • Principeschema’s
  • Stadsverwarming tekenwerk met schema’s volgens de eisen van Dienst Stadsverwarming
  • Werktekeningen met plattegronden, waarop aangegeven de toestellen, het leiding- en kanaalwerk inclusief afmetingen, appendages en eventuele scheve projecties en doorsneden
  • Vloerverwarmingstekening slakkenhuispatroon, vermelding van lengte per groep, warmteafgifte, maatvoering vanuit (buiten-)wanden

Een eigen installatietekening laten maken? Neem direct contact met ons op!

Wilt u ook een installatietekening door ons laten maken? Neem hiervoor contact op met ons bedrijf. Telefonisch zijn wij te bereiken via het telefoonnummer 0226-450025. Daarnaast is het ook mogelijk om online het offerteformulier in te vullen. Wanneer wij uw bericht hebben ontvangen zullen wij u zo snel mogelijk van een reactie voorzien.