Bel me terug
Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter, en wij bellen u terug.

Verduurzaming gebouw, van G- naar C-label

Project: Effectieve verduurzaming kantoor
Locatie: Haarlem
Jaar: 2018-2019
Segment: Utiliteit
Opdrachtgever: Architect

Verduurzaming van het bestaande gebouw. Een grote wens die de gezamenlijke eigenaren van dit prachtige gebouw in Haarlem hebben. Een architectenbureau die de verbouwing van het kantoorpand coördineert, heeft ons gevraagd een uitgebreid energieprestatieanalyse uit te voeren, die hen inzicht geeft in zowel het huidige energieverbruik als het verbruik met inzet van verschillende maatregelen op gebied van energiebesparing en verduurzaming. 

De basis voor deze energieprestatieanalyse vormt het 3D-gebouwmodel en de daaruit afgeleide warmteverliesberekening. Eerst worden de wensen, verwachtingen en voorwaarden duidelijk afgestemd met de klant. Hierbij kijken we naar gebruik, comfortaspecten, methode van opwekking en warmte-afgifte, alsmede de gewenste temperaturen per ruimte. 

De warmteverliesberekening geeft ons inzicht wat de invloed is van bepaalde maatregelen op de capaciteit van de warmteopwekking. Daarna heb je de basis om de juiste apparatuur en componenten te kunnen selecteren en tevens een duidelijk inzicht in het investeringsbedrag!

Wij hebben onze opdrachtgever een duidelijk advies kunnen geven in het nemen van energiebesparende maatregelen. Het gebouw zou van het  huidige label G (zeer energieonzuinig) naar label A kunnen gaan, maar daar staat ook een flinke prijskaart tegenover. Wij hebben onze klant Label C geadviseerd, je voldoet aan de minimale eisen van het Bouwbesluit (per 1-1-2023*) en de investering kan ook in aanzienlijke tijd worden terugverdiend. Wij zetten in op verduurzaming, maar kijken ook naar de meest aantrekkelijke investering voor de klant. 

Bron informatie energielabel kantoorpanden