Bel me terug
Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter, en wij bellen u terug.

TO (Temperatuur overschrijding)

Wij kunnen een temperatuuroverschrijdingsberekening  (TO-berekening) maken voor de industrie, utiliteitsbouw en woningbouw. Met de geavanceerde software die wij hiervoor gebruiken, kunnen wij heel nauwkeurig bepalen wat de temperatuuroverschrijding wordt in elk doorgerekend vertrek. Maar hoe vaak wordt de gewenste temperatuur overschreden? Dit wordt voor meerdere maximumtemperaturen in uren per jaar als resultaat weergegeven. 

Temperatuuroverschrijdingsberekening met behulp van simulatiesoftware

In de software van de temperatuuroverschrijdingsberekening voeren we een klimaatjaar in. Dat wil zeggen dat de buitenklimaatgegevens van een heel jaar, zoals buitentemperatuur, luchtvochtigheid, windsnelheid en zonnestraling worden ingevoerd. Met deze gegevens kunnen we een dynamische berekening maken van de temperatuur en het energiegebruik in het gebouw. Hiermee kan onder andere het comfort in een ruimte worden bepaald en een koellastberekening worden gemaakt. Met een koellastberekening van een gebouw of een ruimte, wordt aan de hand van diverse warmtefactoren de maximale weg te koelen warmte (=koellast) berekend. En hiermee kan dus de maximale koelcapaciteit worden bepaald. Er is dus heel veel meer informatie uit onze TO-berekening te halen dan alleen de temperatuuroverschrijdings, zoals het energiegebruik, de optredende temperaturen en de maximale koellast.

TO-berekeningen van nieuwe en oude gebouwen

Wij kunnen TO-berekeningen maken van nieuwe gebouwen, maar natuurlijk ook van bestaande situaties. Dit doen we om te kunnen bepalen welke maatregelen er getroffen kunnen worden om het comfort te verbeteren. En met een eventuele aanvullende comfortberekening (volgens het Fanger-model) en/of thermografisch onderzoek kunnen wij installatieadvies aanbieden over hoe het comfort in de berekende ruimte zal zijn en op welke wijze dit eventueel kan worden verbeterd.

Wenst u een eigen berekening? Neem direct contact met ons op!

Heeft u nog vragen? Telefonisch zijn wij te bereiken via het telefoonnummer 0226-450025. U kunt ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.