Bel me terug
Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter, en wij bellen u terug.

Installatieadvies

Van Duin Installatie Management levert installatieadviezen voor woningen, kantoren, scholen, stations, parken, industriële gebouwen en industriële processen.

Voor het ontwerp van een installatie bent u als klant onze belangrijkste informatiebron. Uw wensen en verwachtingen vormen de basis voor het uiteindelijke ontwerp.

Gebouwde omgeving

Het is belangrijk om te beginnen met het goed inventariseren van uw wensen en verwachtingen. Hiermee bepalen wij welke installatietekeningen en/of berekeningen voor u essentieel zijn
(of wellicht verplicht). Dit hangt mede af van het type project en eventuele aanvullende eisen van de gemeente.

Gaat het om nieuwbouw, verbouw of renovatie? Bij elk type gebouw of deelgebouw kunnen wij van u dienst zijn. Denk hierbij aan woningen, kantoren, industriële-, ondernemings- en openbare gebouwen, maar ook aan delen daarvan zoals liften, garages, werkstations en bijgebouwen.  Voor elk project kunnen wij het installatieadvies verzorgen inclusief de benodigde berekeningen en ontwerptekeningen.

Van de volgende disciplines kunnen wij installatietekeningen en berekeningen verzorgen:

  • Sanitaire installatie (hwa/binnenriolering/waterinstallatie)
  • Centrale verwarming en/of stadsverwarming inclusief vloerverwarming
  • Klimaatinstallatie (verwarming, koeling/airconditioning)
  • Ventilatie inrichting (mechanische ventilatie, balansventilatie met WTW, natuurlijke ventilatie en industriële afzuiging)

Een greep uit de berekeningen die wij kunnen realiseren zijn:

  • Warmteverliesberekening
  • Bouwbesluitberekeningen zoals, EPG / BENG berekening, ventilatieberekening, daglichtberekening, MPG berekening, aeriusberekening
  • Temperatuuroverschrijdingsberekening, koellastberekening, comfortberekening
  • Diverse leidingnetberekeningen en luchtkanalenberekeningen

Klik hier voor een totaal overzicht van onze berekeningen.

Wij kunnen in elke fase van het bouw- of verbouwproces van meerwaarde zijn. Ook in het geval van klachten bij bestaande bouw kunnen wij inzicht bieden en oplossingen aanreiken. Klik hier voor meer informatie over het laten uitvoeren van een klachtenonderzoek/deskundigenoordeel.

Industriële sector

Binnen de industriële sector leveren wij verschillende diensten. Naast bouwkundige aspecten kunnen wij op het gebied van industriële processen advies geven over proceswater, warmtewisselaars en/of warmteoverdracht. Met onze expertise kunnen wij de nodige ondersteuning bieden en komt u verder!

 

Vraag een offerte van via ons offerteformulier hiernaast of neem contact op zodat wij u kunnen helpen met al uw installatietechnische vraagstukken.