Bel me terug
Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter, en wij bellen u terug.

Gebouwsimulatie

Met geavanceerde simulatiesoftware zijn wij in staat om dynamische berekeningen te maken, zoals comfort-koellast- en temperatuuroverschrijdingsberekeningen. Bij bestaande gebouwen zetten wij de geometrie om naar een 3D-gebouwmodel en in nieuwbouwsituaties kunnen wij dit doen op basis van een BIM-gebouwmodel (indien beschikbaar) en IFC-uitwisseling.  Het resultaat van een gebouwsimulatie geeft een duidelijk beeld van de warmte- en vochthuishouding van een gebouw (of woning). Hiermee valt vooraf te bepalen wat de meest efficiënte manier (cq. installatie) is om pieken en dalen mee op te vangen.

Een werkelijkheidsgetrouwe simulatie is niet eenvoudig. Veel factoren hebben invloed op wat er, qua temperatuur, binnen een gebouw gebeurd, waaronder o.a. warmteoverdracht van de bouwkundige constructie naar de lucht en vice versa, geleiding in constructies, ophoping van warmte in bouwkundige massa’s, ligging van het gebouw (N-O-Z-W), welke klimaatinstallaties zijn aanwezig, etc etc. 

Winst in klimaatbeheersing soms relatief eenvoudig

Bij elke simulatieberekening houden wij maximaal rekening met de individuele wensen en voorwaarden van de gebruiker van het gebouw of de woning. Soms blijkt met relatief eenvoudige maatregelen een aanzienlijke winst te kunnen worden behaald, zodat kosten worden bespaard zonder dat dit ten koste gaat van het gewenste comfort. 

Gebouwsimulatie nodig? Wij verzorgen snel en nauwkeurig de gewenste berekening.