Bel me terug
Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter, en wij bellen u terug.

Het klooster in

Project: Gebouwsimulatie en warmteverliesberekening
Locatie: Den Helder
Jaar: 2015
Segment: Utiliteit, overheidsgebouw
Opdrachtgever: Ministerie van Defensie

De centrale warmteopwekking op het terrein van het Koninklijk Instituut Marine (KIM) is ondergebracht in de technische ruimte van het bibliotheek- en opleidingsgebouw (ook wel het "Klooster" genoemd). Deze centrale opwekking verzorgde de verwarming van de diverse gebouwen op het terrein. Omdat in de nabije toekomst elk gebouw zijn eigen opwekking krijgt, is de huidige opwekking te groot voor alleen het Klooster. 

Bij de aankomende vervanging van de warmteopwekking zal het vermogen daarom moeten worden afgestemd op de warmtebehoefte van het Klooster. Om dit te kunnen bepalen is door ons een nauwkeurige warmteverliesberekening gemaakt van het gebouw.
Omdat niet alle gegevens en renovaties op tekening zijn aangegeven/geactualiseerd, hebben wij hier alle aanwezige constructies ter plaatse opgenomen.

Met de verkregen informatie en de beschikbare tekeningen hebben wij het gehele gebouw in een 3-dimensionaal gebouwmodel gezet. Dit gebouwmodel is gebruikt om het warmteverlies te bepalen en kan eventueel in een later stadium ook worden gebruikt voor simulatieberekeningen (TO-/koellastberekening).

Meer informatie over gebouwsimulatie en warmteverliesberekening of neem contact met ons op.